Massasje

 

MASSASJE

 

HVA ER MASSASJE?

 

Massasje er en behandlingsform hvor bløtvev behandles, og har vært en behandlingsform siden antikkens tider. Fysioterapeuter bruker hyppig massasje sammen med andre teknikker og behandlingsmetoder, men massasje kan og stå alene som behandlingsmetode hvis målet er eksempelvis avslapning, velvære og å motvirke stress. Behandlingen kan utføres på forskjellige måter med forskjellige hensikter. Enkelte typer massasje tar sikte på avslapning og utføres med et rolig behagelig trykk mot muskulaturen, mens andre typer tar sikte på å løse opp stram muskulatur eller for å fremme restitusjon og prestasjon. På denne siden kan du lese mer om de forskjellige typene massasje vi tilbyr på Gard Fysikalske.

 

Gard fysikalske utfører 4 forskjellige typer massasje:

 

Massasje Haugesund

massasje Gard helsehus

Massajse gard

Massasje

Klassisk, avslappende massasje

Dempet belysning for at du skal finne roen, lett musikk i bakgrunnen, olje som er varmet opp så den er behagelig på huden, velg mellom nøytral olje eller olje tilsatt aroma fra lavendel, kamomille eller liljekonvall. Vi har varmeteppe som kan benyttes for en enda mer avslappende opplevelse, da bes du om å medbringe eget håndklede. Ved en klassisk massasje er målet at du skal finne roen, merke på velvære og stresse ned i en ellers hektisk hverdag. Dette vil ha positive effekter på søvn, smerter, stress etc.

 

Triggerpunktmassasje

Triggerpunkter er punkter i muskulaturen som kan skape utstrålende smerter til andre steder av kroppen, som ofte kan føles hemmende. Disse er ofte ømme og vil gi smerter når de trykkes på, men etter behandling vil det føles bedre. Behandlingen foregår ved at det holdes et fast trykk mot triggerpunktet – dette vil utløse en smerte som sakte, men sikker vil avta. Da vil terapeuten gi et nytt, litt hardere trykk. Etter hvert vil muskelen føles bedre og smerten vil ikke være like intens ved trykk lenger. Smerter hemmer prestasjon, så å få behandlet triggerpunkter kan være med på å bedre utbytte av din trening.

 

Idrettsmassasje / Muskelterapi

En mer dyperegående massasje enn klassisk massasje, ofte kombinert med passiv strekk av muskelen og med PNF stretching. Massasjen stimulerer restitusjon og øker heling. Kombineres ofte med triggerpunktmassasje. 

 

Bindevevsmassasje

Rundt alle musklene ligger et bindevev, en faciia. Denne kan bli stram og være årsak til smerter og redusert bevegelighet. Behandlingen tar sikte på å strekke i hud og bindevev for å øke bevegelighet og redusere smerter. Den brukes ofte ved hodepine og korsryggsmerter. Behandlingen fokuseres på ett spesifikt område hvor pasient og/eller terapeut merker at det er stramt, det kan være lokalt ubehagelig, men som regel er behandlingen smertefri.